Soteskanje Kozjak / Zgornja Predelica

Soteskanje v Kozjaku in soteskanje v Zgornji Predelici vam nudi popolno osvežitev v vročih poletnih dneh. Skakanje v smaragdnih tolmunih, spuščanje po gladkih naravnih toboganih in hoja po ozki rečni strugi je primerna za mlade in mlade po srcu. Pred vstopom v sotesko bomo poskrbeli, da bodo vsi gosti dobro ogreti – z 30 minutnim vzponom do vstopne točke.

 

SOTESKANJE KOZJAK / ZGORNJA PREDELICA


Obe soteski sta srednje zahtevni, in ju obiščemo le z izkušenimi gosti. Obe soteski štejemo med najbolj zabavni v Dolini Soče, ravno pravšnja doza adrenalina vas bo navduševala skok za skokom, ki si neprestano sledijo tekom celotne izkušnje v soteski. Vsake toliko časa pa bo potreben tudi spust po vrvi, ki vam bo dodal nov pogled na aktivnost.

Soteska Kozjaka je zelo ozka in globoka, ter nam ne dopušča nikakršnih obhodov slapov ali izhoda iz kanjona. zhod iz soteske pa je spust preko dobro poznanega 15 meterskega slapa Veliki Kozjak, katerega gotovo poznate iz razglednic Soške Doline ali pa drugih medijev.

Soteska Predelice pa je malce bolj odprta soteska v Triglavskem narodnem parku. V njej bomo preživeli 3 nepozabne ure skokov ter spustov preko čudovitih slapov.

 

KJE: soteska Kozjak  ( Kobarid ) ali Predelica (Log pod Mangartom)
TRAJANJE: 4h
ZAHTEVNOST: srednje
CENA: 125€
PRIMERNO: za aktivne in nevtroglave
POGOJ: znanje plavanja, izkušnje iz soteskanja ali plezanja

 

SEZONA: vsak dan med 15.3. in 30.10.
KDAJ: vsak dan dopoldan in popoldan. Zbor je 15 minut pred dogovorjenim terminom.
ZBORNO MESTO: pisarna Soča Splash na naslovu Rupa 14a v Bovcu
PARKIRANJE: Predlagamo parkiranje na javnih parkiriščih v bližini lokacije srečanja
KAJ POTREBUJEM: kopalke, brisačo

PROGRAM:

Zbrali se bomo v naši pisarni v centru Bovca, kjer boste spoznali našo ekipo, s katero se boste podali v odkrivanje skritih tolmunov bližnjih sotesk.
Od tam nas bodo naši kombiji zapeljali najprej do baze z opremo, kjer vas bodo vodniki udobno in varno opremili. Prejeli boste neoprenske čevlje, debelejšo neoprensko obleko, čelado in pas za kanjoning.

Sledi 25 minutna vožnja do našega izhodišča, kjer se bomo preoblekli in naša suha oblačila pustili v kombijih.
Preden pa se naš spust po kanjonu začne, bomo poskrbeli za dobro ogrevanje z polurno hojo do same vstopne točke v kanjon. Tam vam bo vodnik povedal vse podrobnosti o varnosti in samem spustu po kanjonu.

Ko boste prejeli vse potrebno znanje, se bomo v sotesko s številnimi slapovi, tobogani in v njej preživeli več nepozabnih ur.
Na cilju nas bodo pričakali kombiji in nas po preoblačenju zapeljali nazaj do naše pisarne.