S kolesom na raft

S kolesom na raft


Ali ne bi bilo zanimivo, da bi se na raft odpravili brez avtomobilov? S kolesi se na izhodiščno točko rafta podamo s kolesi, v spremstvu lokalnega turističnega vodnika, po neprometni in razgledni poti ob reki Soči. Sledi rafting na najatraktivnejšem delu reke Soče, ter kolesarjenje nazaj v Bovec. Super preživet dan, kajne?

KJE:
KOLO: Bovec – Srpenica (12KM)
RAFT: Srpenica – Trnovo ob Soči (8KM)
KOLO: Trnovo ob Soči – Bovec (20KM)
DOLŽINA: na vodi 8KM, skupaj 40 KM
TRAJANJE: na vodi 2 uri , skupaj 7 ur
TEŽAVNOST: WW 2 – 4 (lestvica 1-6), kolesarjenje srednje težavnosti
CENA: 120€
PRIMERNO: aktivne odrasle

 

KDAJ: vsak dan med 15.3. in 31.10.
TERMINI: vsak dan ob 10 oz 11 uri .
ZBORNO MESTO: pisarna Soča Splash na naslovu Rupa 14a v centru Bovca, kjer lahko tudi brezplačno parkirate.
KAJ POTREBUJEM: kopalke, brisača, nahrbnik s prigrizki in pijačo

PROGRAM:

Zbrali se bomo v naši pisarni v centru Bovca, kjer boste spoznali našo ekipo, s katero boste preživeli čudovit aktivni dan v naravi.
Pripravili bomo vso potrebno opremo , ki nas bo pričakala na plaži reke Soči, na vstopni točki za spust rafta. Potem pa še prevzamemo naše MTB kolesa, in se opravimo na 12km kolesarjenje proti vasi Srpenica. Spremljava turističnega vodnika in izbira neprometne poti, bo omogočila ogled mnogo zanimivosti na poti. Za sicer 1 urno kolesarjenje si bomo vzeli več časa, kajti foto točk in znamenitosti na poti je veliko.
Ob prihodu do reke Soče, v bižini vasi Srpenica, nas bo pričakal vodnik rafta, ter vsa potrebna oprema za našo sledečo avanturo na vodi. Naš šofer bo prevzel kolesa in ostale osebne stvari ki jih ne bomo vzeli na raft, ter jih prepeljal na naš cilj rafta, v Trnovo ob Soči.
Preden bomo zaveslali po Soči, vas bodo vodniki naučili vse potrebno o varnosti na reki, o pravilnem veslanju in o samem poteku spusta.
Ko boste prejeli vse potrebno znanje o raftingu na divji vodi, se bomo podali na valove Soče. Na 2 urni plovbi se bomo tudi večkrat ustavili v čudoviti tolmunih, kjer boste lahko plavali ali skakali v vodo.
Na cilju nas bodo pričakale prej oddane stvari, sledi preoblačenje ter 20 km kolesarjenje nazaj proti Bovcu. Na približno polovici poti, se bomo ustavili pod slapom Boka, kjer bo možnost pogostitve v Hotelu s čudovitim razgledom na Sočo in najmogočnejši slovenski slap.
Povratek v Bovec s kolesi je planiran med 17 in 18 uro.