Snorklanje v Koritih Soče


Snorklanje v Koritih Soče je ena od aktivnosti, ki izstopajo in ponudbe v dolini. Potapljanje samo po sebi ni adrenalinsko, se pa odvija v divjem svetu ozkih Soških Korit, kjer navduši smaragdna barva Soče, ki tu pride do največjega izraza. Med aktivnim raziskovanjem Korit srečamo tudi postrvi, ki ponosno plavajo v svojem toku , ter se zabavamo s skakanjem v vodo z nekajmeterskega roba Korit. Snorklanje v Koritih Soče je odlična aktivnost za vroče poletne mesece!

SNORKLANJE V KORITIH SOČE

Z masko in plavutkami bomo raziskovali skrite in nedostopne kotičke reke Soče, v njihovih koritih pri Lepeni.

KJE: Korita Soče
TRAJANJE: 3 ure
TEŽAVNOST: lahka- srednje zahtevna
CENA: 70€
PRIMERNO: 8 let ali več
POGOJ: znanje plavanja
POSEBNOSTI: v primeru visokega vodostaja se aktivnost ne izvaja

 

KDAJ: vsak dan med 1.6. in 30.9.
TERMINI: dopoldan in popoldan
ZBORNO MESTO: pisarna Soča Splash na naslovu Rupa 14a v Bovcu
PARKIRANJE: brezplačno na lokaciji srečanja
KAJ POTREBUJEM: kopalke in brisačo

PROGRAM:

Zbrali se bomo v naši pisarni v centru Bovca, kjer boste spoznali našo ekipo, s katero bote preživeli naslednjih nekaj ur.

Opremili se bomo s toplimi neoprenskimi oblekami ter se odpeljali do Korit Soče. Tam si bomo nadeli plavutke in maske, ter se spustili v ozka Korita Soče. Po 10 meterskem spustu po vrvi, bomo vstopili v skriti svet reke Soče. Med snorklanjem bomo občudovali znamenite Soške postrvi ter življenje v smaragdni Soči. V kolikor nam bo tok omogočal, se bomo povzpeli še višje po koritih.

Ko prispemo na dno korit, bomo naredili krajši odmor, ter ponovili naš spust z maskami. Ob koncu, pa bomo lahko še nekajkrat skočili v globoka korita ter zaplavali v smaragdne tolmune.

Po dveh urah raziskovanja korit, se bomo vrnili k našim avtomobilom, se preoblekli in zapeljali nazaj do Bovca.