Celodnevno soteskanje v Predelici


Soteskanje je idealna aktivnost za vroče poletne dni. Za naše izkušene goste, smo pripravili celodnevno turo z nešteto izzivi, v soteski Predelica v Triglavskem narodnem parku.

Med našimi aktivnostmi vas popeljemo na kraje, ki so drugače kot z vrvjo nedostopni in vas spodbujamoi početi stvari, ki jih na običajnih počitnicah ne počnete. Med soteskanjem v Predelici skačemo v kristalno čiste tolmune, spuščamo se po naravnih toboganih, plavamo, hodimo in plezamo v ozki soteski. Preden dosežemo vstopno točko soteske pa naše telo pripravimo na sledečo aktivnost s krajšim vzponom do vstopne točke.

SOTESKA PREDELICA

Predelica združuje pritoke vode z Mangarta in okoliških gora. Le te pa polni topljenje snega, ki traja dolgo v poletje in nam omogoča nepozabno soteskanje do pozno jeseni.

Za začetek se bomo ogreli med krajšim vzponom do vstopne točke soteske, kjer nas pričakajo skoki v prve tolmune. Celodnevna avantura v Triglavskem narodnem Parku nas nagradi z vsem kar si gost želi od soteskanja: neprecenljivi razgledi, mnogo skokov različnih višin, dih vzemojoči spusti preko slapov po vrvi. Soteska Predelica je težko dostopna in zahtevna, zato je malo možnosti da boste v času vašega obiska srečali kogarkoli, le vi in izziv narave v 6 urni nepozabni ekspediciji.

Skozi sotesko se težavnost stopnjuje, najboljše pa nas pričaka na koncu. Tik pred naših izodom iz soteske v Logu pod Mangartom, se bomo spustili še po 40 meterskem slapu. Vodnik vas bo spustil preko zadnjega slapa, nato pa bomo prispeli do naših kombijev polni fantastičnih vtisov.

KJE:Soteska Predelica ( Log pod Mangartom )
TRAJANJE: 7 h
TEŽAVNOST: težavno
CENA: 200€
PRIMERNO: za izkušene, aktivne osebe, starejše od 15 let
KAJ POTREBUJEM: znanje plavanja in predhodne izkušnje s soteskanjem ali plezanjem

 

KDAJ: vsak dan med 25.4. in 30.9.
TERMINI: vsak dan zjutraj
ZBORNO MESTO: pisarna Soča Splash na naslovu Rupa 14a v Bovcu
PARKIRANJE: brezplačno na lokaciji srečanja
KAJ POTREBUJEM: kopalke in brisačo

PROGRAM:

Zbrali se bomo v naši pisarni v centru Bovca, kjer boste spoznali našo ekipo, s katero se boste podali v odkrivanje skritih tolmunov bližnjih sotesk. Prejeli boste neoprenske čevlje, debelejšo neoprensko obleko, čelado in pas za kanjoning.

Sledi 30 minutna vožnja do našega izhodišča, kjer se bomo preoblekli in naša suha oblačila pustili v kombijih.
Preden pa se naš spust po kanjonu začne, bomo poskrbeli za dobro ogrevanje s hojo do same vstopne točke v kanjon. Tam vam bo vodnik povedal vse podrobnosti o varnosti in samem spustu po kanjonu.

Ko boste prejeli vse potrebno znanje, se bomo v sotesko s številnimi slapovi, tobogani in v njej preživeli več nepozabnih ur.
Na cilju nas bodo pričakali kombiji in nas po preoblačenju zapeljali nazaj do naše pisarne.