Klasični rafting na Soči


KLASIČNI RAFTING

Klasični rafting poteka po delu Soče, ki je najbolj atraktiven in raznolik med vsemi. Začne se s krajšim mirnejšim delom Soče, ki pa mu hitro sledijo vedno bolj zahtevne brzice, ki nas popeljejo do vasi Trnovo ob Soči.

KJE: Boka/ Srpenica – Trnovo ob Soči
DOLŽINA: 8 KM
TRAJANJE: na vodi 1.5 ure , skupaj 2.5 ure
TEŽAVNOST: 2-4 (lestvica 1-6)
CENA: 65€ – 69€
PRIMERNO: za vse, tudi začetnike in otroke
POGOJ: znanje plavanja
POSEBNOSTI: v primeru previsokega vodostaja se odsek reke prilagodi rečnim razmeram

 

KDAJ: vsak dan med 15.3. in 31.10.
TERMINI: vsak dan dopoldan in popoldan
ZBORNO MESTO: pisarna Soča Splash na naslovu Rupa 14a v centru Bovca.
KAJ POTREBUJEM: kopalke, brisača

PROGRAM:

Zbrali se bomo v naši pisarni v centru Bovca, kjer boste spoznali našo ekipo, s katero boste preživeli naslednjih nekaj nepozabnih ur na reki Soči.
Od tam nas bodo naši vozniki zapeljali najprej do baze z opremo, kjer vas bodo vodniki udobno in varno opremili. Prejeli boste neoprenske čevlje, neoprensko obleko, rešilni jopič, čelado in anorak.

Sledi 15 minutna vožnja do naše vstopne točke točke, kjer se bomo preoblekli. Naša suha oblačila bomo pustili v kombijih, ki nas bodo pričakali na izstopnem mestu.
Preden bomo zaveslali po Soči, vas bodo vodniki naučili vse potrebno o varnosti na reki, o pravilnem veslanju in o samem poteku spusta.
Ko boste prejeli vse potrebno znanje o raftingu na divji vodi, se bomo podali na valove Soče. Na poti se bomo tudi večkrat ustavili v čudoviti tolmunih, kjer boste lahko plavali ali skakali v vodo.

Na cilju nas bodo pričakali kombiji in nas po preoblačenju zapeljali nazaj do naše pisarne.