Soteskanje Fratarica

Soteskanje Fratarica


Soteskanje vam nudi popolno osvežitev v vročih poletnih dneh. Skakanje v smaragdne tolmune, spuščanje po gladkih naravnih toboganih in hoja po ozki rečni strugi je primerna za mlade in mlade po srcu. Pred vstopom v sotesko bomo poskrbeli, da bodo vsi gosti dobro ogreti – z 30 minutnim vzponom do vstopne točke.

SOTESKA FRATARICA

Raziskovanje odmaknjenih in divjih kanjonov naše doline bo navdušilo tiste, ki si želijo doživeti nekaj več.
Po dobrih 30 minutah hoje do vstopne točke, se naša avantura prične. Tri ure, ki jih bomo preživeli v soteski se bodo zapisale v naš spomin za vedno: spusti po naravnih toboganih, hoja in plavanje po več deset metrov globoki in nekaj metrov ozki soteski, čudoviti skoki v zelene tolmune kristalno čiste vode, ter alpinistični spusti čez visoke slapove. Vseskozi vas bodo varovali naši izkušeni vodniki, zato od vas posebnih predznanj ne zahtevamo, le željo po izzivu in dobro voljo.

KJE: Fratarica (Log pod Mangartom)
TRAJANJE: 4 ure
TEŽAVNOST: srednje
CENA: 100€
PRIMERNO: Za aktivne in ne vrtoglave.
POGOJ: znanje plavanja

 

KDAJ: vsak dan med 15.3. in 31.10.
TERMINI: vsak dan dopoldan in popoldan
ZBORNO MESTO: pisarna Soča Splash na naslovu Rupa 14a v centru Bovca
PARKIRANJE: brezplačno na lokaciji srečanja
KAJ POTREBUJEM: kopalke, brisačo

PROGRAM:

Zbrali se bomo v naši pisarni v centru Bovca, kjer boste spoznali našo ekipo, s katero se boste podali v odkrivanje skritih tolmunov bližnjih sotesk.
Od tam nas bodo naši kombiji zapeljali najprej do baze z opremo, kjer vas bodo vodniki udobno in varno opremili. Prejeli boste neoprenske čevlje, debelejšo neoprensko obleko, čelado in pas za kanjoning.

Sledi 15 minutna vožnja do našega izhodišča, kjer se bomo preoblekli in naša suha oblačila pustili v kombijih.
Preden pa se naš spust po kanjonu začne, bomo poskrbeli za dobro ogrevanje z polurno hojo do same vstopne točke v kanjon. Tam vam bo vodnik povedal vse podrobnosti o varnosti in samem spustu po kanjonu.

Ko boste prejeli vse potrebno znanje, se bomo v sotesko s številnimi slapovi, tobogani in v njej preživeli več nepozabnih ur.
Na cilju nas bodo pričakali kombiji in nas po preoblačenju zapeljali nazaj do naše pisarne.