Soteskanje Sušec


Soteskanje vam nudi popolno osvežitev v vročih poletnih dneh. Skakanje v smaragdne tolmune, spuščanje po gladkih naravnih toboganih in hoja po ozki rečni strugi je primerna za mlade in mlade po srcu. Pred vstopom v sotesko bomo poskrbeli, da bodo vsi gosti dobro ogreti – z 30 minutnim vzponom do vstopne točke.

KLASIČNI SUŠEC

Soteska Sušca je enostavnejši kanjon, primeren za aktivne obiskovalce, ki si želijo poskusiti nekaj novega. V dobrih dveh urah boste doživeli najboljšo avanturo, ki od vas ne bo zahtevala previsokih skokov ali vrtoglavih spustov po vrvi. Številni skoki in tobogani, ki se skozi sotesko počasi stopnjujejo, bodo pustili nepozaben spomin na ta čudovit dan v Bovcu.

KJE: Soteska Sušec pri vasi Srpenica
TRAJANJE: 3 ure skupaj, 2 uri v soteski
TEŽAVNOST: lahko- srednje zahtevno
CENA: 60€ – 65€
PRIMERNO: za starejše od 9 let
POGOJ: znanje plavanja

 

KDAJ: vsak dan med 15.3. in 31.10.
TERMINI: vsak dan dopoldan in popoldan
ZBORNO MESTO: pisarna Soča Splash na naslovu Rupa 14a v centru Bovca
KAJ POTREBUJEM: kopalke, brisačo

PROGRAM:

Zbrali se bomo v naši pisarni v centru Bovca, kjer boste spoznali našo ekipo, s katero se boste podali v odkrivanje skritih tolmunov bližnjih sotesk.
Od tam nas bodo naši kombiji zapeljali najprej do baze z opremo, kjer vas bodo vodniki udobno in varno opremili. Prejeli boste neoprenske čevlje, debelejšo neoprensko obleko, čelado in pas za kanjoning.

Sledi 15 minutna vožnja do našega izhodišča, kjer se bomo preoblekli in naša suha oblačila pustili v kombijih.
Preden pa se naš spust po kanjonu začne, bomo poskrbeli za dobro ogrevanje z polurno hojo do same vstopne točke v kanjon. Tam vam bo vodnik povedal vse podrobnosti o varnosti in samem spustu po kanjonu.

Ko boste prejeli vse potrebno znanje, se bomo v sotesko s številnimi slapovi, tobogani in v njej preživeli več nepozabnih ur.
Na cilju nas bodo pričakali kombiji in nas po preoblačenju zapeljali nazaj do naše pisarne.