Zip Line

Zip Line

Rezerviraj si svoj termin

V preteklosti so težko dostopne planinske koče oskrbovali preko tovorne žičnice, ki so jo povezali z lažje dostopnimi deli z jeklenico. V zadnjih letih, pa je izpeljanka tovorne žičnice, imenovana zip line, postala ena najbolj priljubljenih aktivnosti na Bovškem. Varno pripeti na jeklenico, pod budnim očesom vodnikov, se podajte na več kot 3 kilometrski spust, visoko nad Bovško kotlino.

KJE: Kanin, Bovec
DOLŽINA: 3,2 km
TRAJANJE: 2,5 ur
TEŽAVNOST: lahko- srednje
CENA: 60€
PRIMERNO: 4 leta ali več

 

KDAJ: celo leto
TERMINI: vsak dan dopoldan in popoldan. Zbor je 15 minut pred dogovorjenim terminom.
ZBORNO MESTO: pisarna Soča Splash na naslovu Trg golobarskih žrtev 21
PARKIRANJE: pisarna se nahaja v centru Bovca , kjer je parkiranje omejeno na 1 uro. Predlagamo parkiranje na javnih parkiriščih v bližini
KAJ POTREBUJEM: udobna oblačila, športno obutev

PROGRAM:

Zbrali se bomo v naši pisarni v centru Bovca, kjer boste spoznali našo ekipo in prejeli potrebno opremo za spust- čelado, pas s škripcem za spust.
Iz centra Bovca se bomo s 4×4 vozili odpeljali na 20 minutno panoramsko vožnjo na planino Krnica, na višino 1300 metrov nad morjem. Tu si bomo nadeli varnostno opremo in se podali najprej na zip line poligon, kjer se bomo preizkusili na krajših spustih po jeklenicah, se naučili zavirati in nadzorovati hitrost. Ko bomo vsi suvereni pri uporabi opreme, nas čaka spust po največjem zip line parku v Sloveniji. Spust poteka na 5 jeklenicah, dolgih od 500 do 700 metrov, visokih do 200 metrov nad tlemi, kjer bomo doživeli hitrosti do 65 km/h. Ves čas bomo lahko občudovali čudovite razglede na Bovško kotlino in okoliške gore Julijskih Alp.
Po nepozabnem spustu za 300 višinskih metrov, nas bodo pričakala vozila, in nas dostavila nazaj na zborno mesto v center Bovca.

Rezerviraj si svoj termin