AKTIVNI VIKEND V BOVCU ZA DRUŽINE

AKTIVNI VIKEND V BOVCU ZA DRUŽINE

Poletni meseci so tu. Otroci so na počitnicah, dolgi dnevi med vikendi pa predstavljajo enkratno priložnost za preživljanje časa z družino v naravi. Ne veš kam? V Bovec, itak. Ta vedno atraktivnejša vasica ti v poletnih mesecih nudi ogromno število najzanimivejših idej, kako preživeti dan z družino v prelepi naravi. Soška dolina predstavlja idiličen pobeg iz mestnega vrveža in je odlična izbira za krajši oddih na svežem zraku. Poleg tega predstavlja hladnejši gorski zrak super pobeg v teh dolgih vročih dneh. Na kup smo zbrali par idej, kako lahko s svojo družino preživite super vikend v naravi.

 

DRUŽINSKI RAFTING

V kolikor je vreme naklonjeno, nudi okolica Bovca pester izbor tako vodnih kot tudi kopnih aktivnosti v naravi. V Soča Splash agenciji se lahko odločite za tako imenovan družinski rafting, ki je namenjen, kot pove ime, družinam..;) Zaradi poteka raftinga na delu reke Soče, ki je mirnejši, se lahko za ta tip raftinga odločijo tudi družine z zelo majhnimi otroci, ki še ne znajo plavati. Za varnost je vsekakor poskrbljeno, zato le brez skrbi. Družinski rafting je odlična ideja za vroče poletne dni, saj vas bo že sama lahkotna vožnja po reki Soči ohladila, če pa si boste zaželeli, lahko v prekrasnih smaragdnih tolmunčkih tudi zaplavate. Vožnjo popestrimo z različnimi igrami na vodi in kopnem.

Vir: lastni

ESCAPE ROOM SOČA SPLASH

Vas je presenetila nenapovedana nevihta? Nič hudega, tudi za to smo poskrbeli! V agenciji Soča Splash smo odprli čisto nov Escape room ali po slovensko, sobo pobega. Igra predstavlja izvirno in nadvse zabavno doživetje za vse, ki imajo v sebi nekaj raziskovalne žilice. Escape room Soča Splash je zgrajen na temo zapora. Vsebuje 3 sobe, iz katerih mora igralec s pomočjo namigov pravočasno najti rešitev na prostost. Na voljo je ena ura časa. Vse 3 sobe so polne zanimivih ugank, ključavnic, skritih predmetov, ki vas lahko z logičnim razmišljanjem in iznajdljivostjo privedejo do izhoda. Ali ste pripravljeni na preizkušnjo?


Vir: lastni

SUP TURE Z BOVEC PADDLEBOARDING

Bi se radi preizkusili v veslanju, vendar še niste zbrali dovolj poguma za veslanje na reki?
Potem je izlet z veslaško desko prava stvar za vas. Privoščite si veslaško avanturo na jezero Predil, z ekipo Bovec Paddleboarding. Podajte se po prelepi poti do jezera in prisluhnite mnogim zgodbam iz bogate vojaške zgodovine teh krajev.
Uživajte v veslanju po kristalno čisti vodi ter se sprostite ob pogledih na neokrnjeno naravo okoli jezera.
To je odlična izbira za družine vseh starosti!

PUSTOLOVSKI PARK BOVEC

Letošnja novost je tudi Pustolovski park Bovec, ki se nahaja pri spodnji postaji žičnice Kanin. Park ponuja kar tri proge, ki se razlikujejo glede na težavnostni nivo. Poskrbljeno je tudi za najmlajše, saj je najlažja proga primerna tudi za otroke od 3-10 let. Adrenalinski park je poln različnih elementov na višini, ki so skrbno varovani in predstavljajo čudovit način zabave za otroke. Definitivno vredno preizkusit!

Vir : Bovec Šport Center

 

PARK PUSTOLOVSKIH DOŽIVETIJ SRNICA

Druga možnost je obisk adrenalinskega parka Srnica. Park se nahaja v 120m dolgi soteski Srnice. Park združuje pohodništvo in osnovne elemente plezanja, ki jih lahko opišemo kot lažjo obliko via ferrate. To pomeni, da se čez skalne pragove prebijemo s pomočjo jeklene žice, na katero smo pripeti s plezalnim pasom. Pot je prav tako polna mostov in najrazličnejših ovir, ki bodo poskrbele za zabavo in izziv. Po doživetju v parku, pa si lahko v okolici parka privoščite tudi krajši sprehod po označeni poti do čudovitega slapa Virje. V bližini se nahaja akumulacijsko Plužensko jezero, od koder se vam razprostirajo čudoviti razgledi na okoliške gore.