Bovški spomladanski napovednik

Bovški spomladanski napovednik

Večina lokalnih gostov, se v Bovec napoti v vročih poletnih dneh, ko Soča in gorski zrak ponujata idealno osvežitev za aktivne obiskovalce. V juliju in avgustu Bovec kar poka od življenja ter dogodkov, tako kulturnih kot športnih in kulinaričnih.

Bovec pa je še posebej čudovit spomladi, ko se dnevi počasi daljšajo, pobočja okoliških gora pa postopoma zelenijo in se prebujajo v novo pomlad. V tem času je Bovec nekoliko bolj umirjen, in privablja goste, ki si želijo smuke na edinem visokogorskem slovenskem smučišču Kanin, ki nudi smuko vse do maja. V marcu ga obiščejo tudi že prvi ´rafterji´ in drugi adrenalinski navdušenci. Da pa bi našli še kakšen razlog več za obisk Soške doline, ali se popestrili vaše že načrtovane počitnice v Bovcu, sem zbrala nekaj privlačnih in zanimivih dogodkov, za vse okuse.

10. – 19. marec

TEDEN RESTAVRACIJ

Najboljši slovenski kuharji in kuharice nam bodo v tem tednu po super ceni predstavili njihove najnovejše specialitete. Nam najbližje se predstavlja restavracija Topli Val v Kobaridu, ki bo postregel s štirimi hodi z primorskim priokusom. Za izbrani termin obiska je potrebna predhodna rezervacija.


Vir: Topli Val

15. marca

OTVORITEV PLOVNE SEZONE NA SOČI IN PRITOKIH

Plovna sezona traja od 15.3. do 31.10.. V tem času se vodnih aktivnosti udeleži na tisoče obiskovalcev, velika večina v julijskih in avgustovskih dneh. Vendar je razlogov za raftanje in kajakaštvo spomladi nešteto: rečni vodostaj je konstantno visok ob topljenju snega, dnevi so že dolgi in topli, izven- sezonske cene namestitev… V tem času je še vedno možno smučanje na Kaninu, in marsikdo se odloči za popestritev smučarskega dneva z kajakaštvom v popoldanskem času.


Vir: Sport miks

17. april

EMAUS

Emaus je vsakoletno srečanje starosvetnih smučarjev, ki se bo odvijal na Velikonočni ponedeljek na smučišču Kanin. Legendarni dogodek, spremljan z kulinarično in glasbeno spremljavo je vsekakor vreden ogleda.

Več informacij o dogodku najdete na sledeči povezavi.

1. – 9. maj

BOVEC SPRING BOOGIE

Prvi letošnji skydive kamp Bovec Spring Boogie se bo pričel v ponedeljek 1.5. na Bovškem letališču. Zbor velikega števila mednarodnih ljubiteljev skydivinga, bo popestril še spremljevalni program s panoramskimi leti in skoki v tandemu.

Posnetek lanskega skydive kampa

12. – 13. maj

SOČA RIVER KNIGHT 2017

Ekipa IngensProject v sodelovanju z Soča Outdoor festival organizira vikend dogodek za ljubitelje kajaka. Pričetek bo v petek zvečer v Kampu Koren, ko si bo možno ogledali zelo zanimiv film Balkan rivers tour, ki bo prestavil problematiko gradenj jezov na rekah Balkana.

V soboto se bo dogajanje pričelo že zgodaj popoldan s kajakaškimi tekmami in nadaljevalo pozno v noč s spremljevalnim programom. Udeležba na tekmovanju je možna tudi za ljubiteljske kajakaše, kajti proga ne presega tretje težavnostne stopnje.


Vir: IngensProject

16. – 18. junij

PODBRDO TRAIL RUNNING FESTIVAL

Že več kot 10 let v Podbrdu na Tolminskem poteka tekaški festival, ki se ga udeležuje na stotine tekačev. Krajši teki na 3 in 12 kilometrov, ter 42 in ultra 100 kilometrov z velikimi višinskimi razlikami navdušujejo vse udeležence.

22.junij

VODENJE PO SOŠKI POTI

Z 22. junijem se bo začelo vsakotedensko vodenje po Soški poti, ki bo potekalo vsak četrtek do konca avgusta. Voden izlet po najstarejši učni poti Triglavskega narodnega parka združuje izjemne naravne in kulturne posebnosti. Izlet traja 4 ure in je primeren tudi za družine in posamezne obiskovalce.

24. junij

KOBARIŠKI SEJEM IN KOBARIŠKI TEK

V soboto, 24. Junija bo v Kobaridu potekal sejem s pestrim kulturnim, športnim, kulinaričnim in zabavnim programom. Poleg tega pa se bo odvijal še tek na 10 kilometrov, ter krajši teki za najmlajše.

26. junij – 2. julij

GORA ROCKA

Gora rocka je eden najboljših festivalov v Sloveniji, ki vsako leto privabi na tisoče ljudi. Tako domače kot tuje svetovno znane skupine in pestro dnevno dogajanje, poskrbijo da se rekorden obisk dobrodelnega festivala stopnjuje in vsakoletno vrača na Šentviško Goro.

Razlogov za obisk Bovca v predsezoni je mnogo. Nekatere bo prepričalo športno dogajanje, druge kulinarična in kulturna vsebina, vsekakor pa bodo vsi obiskovalci odšli iz Bovca polni novih vtisov in nepozabnih doživetij.