Soteskanje Kozjak
Rezerviraj si svoj termin

Soteskanje v Kozjaku vam nudi popolno osvežitev v vročih poletnih dneh. Skakanje v smaragdnih tolmunih, spuščanje po gladkih naravnih toboganih in hoja po ozki rečni strugi je primerna za mlade in mlade po srcu. Pred vstopom v sotesko bomo poskrbeli, da bodo vsi gosti dobro ogreti – z 30 minutnim vzponom do vstopne točke.

 

SOTESKANJE KOZJAK

Kozjak je srednje zahteven kanjon, katerega obiščemo le z izkušenimi gosti.

Soteska je zelo ozka in globoka, ter nam ne dopušča nikakršnih obhodov slapov ali izhoda iz kanjona. V njej bomo preživeli 3 nepozabne ure skokov ter spustov preko čudovitih slapov.

Izhod iz soteske pa je spust preko dobro poznanega 15 meterskega slapa Veliki Kozjak, katerega gotovo poznate iz razglednic Soške Doline ali pa drugih medijev.

KJE: soteska Kozjak  ( Kobarid )
TRAJANJE: 4h
ZAHTEVNOST: srednje
CENA: 110€
PRIMERNO: za aktivne in nevtroglave
POGOJ: znanje plavanja, izkušnje iz soteskanja ali plezanja

 

SEZONA: vsak dan med 15.3. in 31.10.
KDAJ: vsak dan dopoldan in popoldan. Zbor je 15 minut pred dogovorjenim terminom.
ZBORNO MESTO: pisarna Soča Splash na naslovu Trg golobarskih žrtev 21
PARKIRANJE: pisarna se nahaja v centru Bovca , kjer je parkiranje omejeno na 1 uro. Predlagamo parkiranje na javnih parkiriščih v bližini
KAJ POTREBUJEM: kopalke, brisačo

PROGRAM:

Zbrali se bomo v naši pisarni v centru Bovca, kjer boste spoznali našo ekipo, s katero se boste podali v odkrivanje skritih tolmunov bližnjih sotesk.
Od tam nas bodo naši kombiji zapeljali najprej do baze z opremo, kjer vas bodo vodniki udobno in varno opremili. Prejeli boste neoprenske čevlje, debelejšo neoprensko obleko, čelado in pas za kanjoning.

Sledi 25 minutna vožnja do našega izhodišča, kjer se bomo preoblekli in naša suha oblačila pustili v kombijih.
Preden pa se naš spust po kanjonu začne, bomo poskrbeli za dobro ogrevanje z polurno hojo do same vstopne točke v kanjon. Tam vam bo vodnik povedal vse podrobnosti o varnosti in samem spustu po kanjonu.

Ko boste prejeli vse potrebno znanje, se bomo v sotesko s številnimi slapovi, tobogani in v njej preživeli več nepozabnih ur.
Na cilju nas bodo pričakali kombiji in nas po preoblačenju zapeljali nazaj do naše pisarne.

Rezerviraj si svoj termin